maanantai 21. syyskuuta 2015

Om nom omenapiirakka

Kaikki mun kaverit tietää, että olen tosi surkea leipomaan. Siis ihan oikeasti...
Mulla on tapana soveltaa aineksissa, eikä oo niin justiinsa jos
jotain jauhoa ei olekaan tarpeeksi, niin laitetaanpa jotain muuta.
No nyt kävikin sitten tuuri, koska tällä kertaa
onnistuin LÄHES täydellisesti, vaikka ohjeen jauhot loppuikin kesken.
Alkuperäinen ohje on Makuja.fi -sivustolta.
Ohje on gluteeniton ja myös maidoton jos
valitsee rasvaksi maidottoman margariinin tms.


Tässä minun versioni:
    0.5 dl oliiviöljyä
    0,5 dl sulatettua luomuvoita
    1 dl kookossokeria
    2 kpl kananmunaa
    1 dl seesaminsiemeniä
    1 dl  Semperin Fin Mix -jauhoseosta (gluteeniton)
    0,5 dl riisijauhoja
    0,5 dl maissijauhoja
    1 rkl kanelia
    0.5 tl neilikkaa
    2 tl vaniljasokeria
    1 tl leivinjauhetta
    3-4 kpl omenaa (hapahkoa)
    sopivasti pekaanipähkinöitä
    Muutama kiemura hunajaa

    Kuumenna uuni 175 asteeseen.
    Vatkaa öljy, voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
    Sekoita siemenet, jauhoseos ja mausteet keskenään.
    Kääntele kuivat ainekset muna-öljy-voiseokseen.
    Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
    Kuori ja lohko omenat pinnalle.
    Raasta 1 omena ja ripottele joukkoon, niin saat mehevämmän piirakan.
    Rouhi pekaanipähkinät pienemmiksi, ripottele piirakan päälle ja
    lorota hunajaa sopivat kiemurat :)
    Kypsennä uuni alatasolla noin 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä.




      Ei kommentteja:

      Lähetä kommentti